NİĞDE / BOR - Veli Bengü İlkokulu

May

Okulumuz Rehber Ögretmeni Mustafa Zoba tarafindan Etik ve Ahlak konulu Veli Semineri yapilmistir.Ayrica Bagimlilikla Mücadele semineride verilmistir.

May

Okulumuz Rehber ögretmeni Mustafa Zoba tarafindan yuz yuze 100 cocuk oyunu etkinlikleri bahçede yapilmistir.

Nis

Anaokulu ve İlkokul öğrencilerimizle; 21-26 Mart Orman Haftası kapsamında,orman sevgisinin aşılanması için fidan dikimi farkındalık etkinliği düzenlendi.

Mrt

Dünya Kadınlar Günü her yıl 8 Mart'ta kutlanan ve BirleşmişMilletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gündür. İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal haklarının geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılan bir gündür.

Gücü, cesareti ve sevgisiyle dünyayı aydınlatan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun.

Mrt

28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında okulumuzda yangın ve deprem tatbikatı yapıldı.

Mrt

Meslekleri öğreniyorum kapsamında okulumuza polisler davet edildi, ana sınıfı öğrencilerine polislik mesleği tanıtıldı. Trafik kuralları hakkında bilgi verildi.Emeği geçenlere okulumuz adına teşekkür ederiz.

Şbt

Bakanlığımız tarafından başlatılan Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Şubat ayı etkinlikleri olarak okullarımızda deyimler ve atasözleri konusu işlendi. Öğrencilerimiz tarafından deyimler ve atasözleri drama ile canlandırıldı, resmedildi, projeler hazırlandı. Hazırlanan projeler sosyal salonumuzda sergilendi. Serginin açılışını İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mehmet ÇALIŞIR yaptılar. Katılım sağlayan tüm velilerimize , konuklarımıza ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Kapsamında Eğitimci Yazar Hatice YATKIN YETİŞEN’in katılımıyla anasınıflarımızda Okur-Yazar Buluşması Etkinliği gerçekleştirdik. Emeği geçenlere okulumuz adına teşekkür ederiz.

Şbt

Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST yarışmaları için başvurular başladı.

İlki 2018'de gerçekleştirilen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali; teknoloji yarışmaları, hava gösterileri, konserler, söyleşi ve etkinlikler gibi birçok faaliyete ev sahipliği yaparak toplumda teknolojiye olan ilgiyi artırmayı ve Türkiye'nin teknoloji üreten ve geliştiren bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

TEKNOFEST 2024 kapsamında, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TÜBİTAK tarafından ilkokul, ortaokul, lise, üniversite öğrencilerine ve mezunlara yönelik olarak "robot, yapay zekâ, biyoteknoloji, insansız hava araçları, elektrikli araç, otonom, yeni nesil ulaşım, mikro elektronik teknolojileri" alanlarında yarışmalar düzenlenecek. Yarışmalar kapsamında takımlara maddi destek ve malzeme desteği ile başarılı bulunan takımlara ödüller verilecek.

Son başvuruların 20 Şubat 2024 tarihine kadar www.t3kys.com sisteminden alınacağı belirtilen "TEKNOFEST 2024" hakkında detaylı bilgiler www.teknofest.org sayfasından ulaşabilirsiniz.

Ock

Bakanlığımıza bağlı okullarımızda öğretim programlarının yanında öğrencilerde yeni ilgi alanları oluşturmaya, millî, manevî, ahlaki, insanî ve kültürel değerleri kazandırmaya yönelik bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler düzenlenmekte, merkez teşkilatımızca koordine edilen proje ve etkinliklerle de bu süreçler desteklenmektedir. Öğrenciler bu etkinliklere bir sorumluluk üstlenerek, ürün ortaya koyarak veya performans sergileyerek katılım sağlamakta, bu vesileyle okullarımızda nice başarı hikâyeleri, iyi uygulamalar, özgün çalışmalar, çevre/ insan duyarlılığına dair faaliyetler ortaya çıkmaktadır.

Bu kapsamda; Bakanlığımızca 2023 – 2024 eğitim öğretim yılı birinci döneminin son haftasında tüm kademelerde uygulanmak üzere öğrencilerin zihinsel, sosyal, duygusal, fiziksel ve ahlaki açıdan çok yönlü gelişimini esas alan bir yaklaşımla "Dönem Sonu Sosyal Etkinlikler Faaliyet Planı" hazırlanmıştır. Okulumuzda bu etkinlikler kapsamında “Bilgi Yarışması ve Kelime Oyunu, En Sevdiğini Paylaş , Hitabet Oyunları, Kitap Okuma Saati, Spor Saati ve Sinema Gezisi” gibi etkinlikler okulumuzca düzenlenmiştir.

Kas

Okulumuz Rehber Öğretmeni Mustafa Zoba tarafindan Akran Zorbalığı ve Öfke Kontrolü semineri çalışması uygulamali olarak yapilmistir.

Kas

"Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir" diyen; Tüm dünyanın saygınlığını kazanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, vefatının 85. Yılında, vatanı ve milleti adına yaptığı büyük işler için saygıyla, minnetle ve şükranla anıyoruz.

Kas

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINI OKULUMUZDA ÖĞRENCİ, ÖGRETMEN VE VELILERIMIZLE COŞKULU BIR SEKILDE KUTLADIK .CUMHURİYETİMİZ 100 YAŞINDA.